Botoks Uygulamaları izmir

Botoks Uygulamaları izmir

Botulinum toksin aslında hepimizin botoks adı ile bildiğimiz Clostridium Botulinum isimli bir bakteriden laboratuvar ortamında elde edilen bir saflaştırılmış proteindir. Çoğu yanılgımız gibi bir yılan zehri değildir.

Dünyada ilk olarak 1980 yılında gözlerde şaşılık tedavisinde kullanılmaya başlanmıştır. 2002 yılına gelindiğinde ise Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), botulinum toksin tip A'nın kırışıklık azaltma amaçlı kullanımını onaylamıştır. Şu anda dünyada ameliyatsız estetik alanında en fazla tercih edilen bu işlem uzun etkili bir kas gevşetici olduğu için kasların aşırı hareketi oluşmuş kırışıklıkların önlenmesinde kullanılır.

Hareketli kasların yıllar içerisinde bıraktığı yüzeyel izler toksinle azaltılırken çok derinleşmiş hatta deride kırılmaya neden olmuş yerleşik kırışıklıklarda hyaluronik asit bazlı dolgularda ilave olarak gerekebilmektedir.

Botoksun en sık uygulandığı alanlar; alın, göz çevresi (kaz ayakları), kaş arası ve burun kenarı (tavşan çizgileri) bölgesidir. Z çevresi ve boyun bölgesine de işlem gerçekleştirilebilmektedir.

Gummy smile botoksu (gülerken diş eti görünürlüğünü azaltmak için), terleme botoksu, masseter botoksu (diş sıkma ve gıcırdatmayı azaltmak için), ağız kenarı botoksu (gülen yüz botoksu) gibi farklı kullanım alanları da mevcuttur.

Göz çevresi botoksunda hedef kaz ayağı bölgesindeki orbicularis oculi denilen kaslardır. Bu kaslar, örneğin siz güneşe çıktığınızda göz bölgenizin etrafında kırışıklık oluşturmanıza neden olur. Alın botoksunda ise birden fazla kas hedeflenir.

botoks-uygulamalari

botoks

1. Yüz Botoks Uygulaması

Yüz bütünsel olarak ele alınarak alın, göz çevresi, burun kenarı, kaş arası uygun alanlara, yetkili hekim tarafından yapılmasıdır.

2. Alın Botoksu Uygulaması

Alın bölgesinde bulunan paralel çizgilere yapılan uygulamadır. Burada en önemli detay alında kırışıklıklarının giderilirken yüzdeki naturel ifadelerinin bozulmamasıdır.

3. Kaş Arası Botoksu

Gergin ve stresli görünüme yol açan kaş ortasındaki kırışıklıklara yapılan uygulamadır.

4. Kaz Ayağı Botoksu (Göz Çevresi Botoksu)

Göz çevresi bölgesine yapılan botolinum toksin uygulamasına yaygın olarak kaz ayağı adı verilmektedir. Bölgedeki kas ve cilt yapısı iyice analiz edildikten sonra yapılmalıdır.

5. Dudak Üstü Botoks (Dudak Çizgilerine Botoks)

En hızlı olarak sigara içenlerde gözlenen ve ağız hareketlerimizle dudağın üst kısmında oluşan dikey çizgilere yapılan uygulamadır.

6. Dudak Kenarı Botoksu (Gülen Yüz Botoksu)

Dudak kenarında tıpta Marionette çizgileri alanına yapılır.Hekesin özel durumuna bağlı olarak bu bölgede Hyaluronik Asit dolgular ile kombine uygulama gerekebilir.

7. 'Gummy Smile' Botoksu

8. Burun Üstü Botoksu (Tavşan Çizgileri - Bunny Lines)

9. Çene Botoksu

10. Boyun ve Dekolte Botoksu

11. Terleme Botoksu

Koltuk altı terlemesinin en sık nedeni, sempatik sinir sisteminin aşırı uyarılmasıdır. Koltuk altı terlemesine bazen avuç içi ve ayak tabanı aşırı terlemeleri eşlik edebilir. Kişiye göre değişebilir. Ağır stres ve gerginlik koltuk altı terleme şikayetini çok artırabilir.

Aşırı koltuk altı terlemelerinde botulinum toksin öncesi nişasta unu ile iyot testi yapılarak terleyen bölge tespit edilir. Sonra test ile tespit edilen terleyen bölgede 20-30 adet noktaya minik iğnelerle koltuk altına botulinum toksin zerk edilir. Bu uygulama FDA tarafından onaylanmıştır.

12. Diş Sıkma ve Diş Gıcırdatma sorunlarında uygulamalar

 

Botoks, bir bakteriden elde edilen toksindir. Cilt üzerinde meydana gelen kırışıklık, sarkma, aşırı terleme gibi durumların giderilmesinde oldukça etkili bir dolgu maddesidir. Günümüzde hem erkekler hem de kadınlar botoks kullanımı konusunda oldukça kararlıdırlar. Hem kısa süreli bir tedavi hem de günlük yaşama daha kolay dönülebildiği için daha çok tercih edilmektedir.

Botoks hangi bölgelerde kullanılır?

Yaşlanmaya bağlı olarak cilt üzerinde meydana gelen kırışıklıkların ve sarkmaların tedavisinde, alın, kaş arası, göz kenarları, dudak kenarlarında oluşan çizgilerin tedavisinde, el, ayak ve koltuk altı terlemelerinde, boyun bölgesi çizgilerinde oldukça sık kullanılmaktadır.

Botoks estetik görünüm dışında hangi alanlarda kullanılır?

Botoks, aşırı terleme durumlarında el, ayak ve koltuk altlarına uygulanabilmektedir. Bunun dışında migren ağrılarının tedavisinde, baş ağrılarında, yüz felci geçirme durumunda botoks kullanılabilmektedir.

Kimler botoks uygulaması yaptıramaz?

Hamile ve emziren anneler botoks yaptırmamalıdır. Bunun dışında kanama problemi olan, belli kas hastalığı olanlar, deri hastalığı bulunan kişiler botoks uygulaması yaptırmamalıdır.

Botoks felç yapar mı?

Botoks tedavisi sadece hangi kasa enjekte ediliyorsa o kasa sinirler aracılığı ile gelen kasılmaları engelleyerek bir süre bu kasın çalışmasını durdurur. Yani felç yapmaz.

Dolgunlaştırma işlemlerinde botoks kullanılır mı?

Botoks uygulamasının asıl amacı, kas hareketlerini zayıflatarak sorunlu bölgeyi düzeltmektir. Ancak dudak üzerinde sadece ince çizgileri gidermekte kullanılabilir. Ancak dolgu maddeleri gibi dolgunlaştırma özelliği yoktur.

Botoks sadece estetik amaçlı mı kullanılmaktadır?

Botoks, felçli hastalarda kontrol dışı kasılmaların tedavisi için kullanılmaktaydı. Bunun yanında estetik amaçlı kullanılması daha yenidir.

Botoks hangi nörolojik durumlarda kullanılır?

Botoks, kasların istemsiz çalışmasında, özellikle yazı yazarken parmak ve kol kaslarının aşırı kasılmasında, çene kaslarının kasılması durumunda, göz çevresindeki kasların aşırı kasılması durumunda, aşırı göz kırpma, boyun çevirme, yüz buruşturma gibi ani istemsiz

hareketlerde tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Aşırı tiki olanlar, hareket bozukluğu olanlarda da botoks tedavisi uygulanabilmektedir.

Hangi durumlarda botoks yapılmaz?

Hamile ve emziren annelerde, sistematik şekilde gelişen kas hastalığı olanlarda, antibiyotik ve kas gevşetici ilaç kullananlarda, hemofili hastalarında, botoks uygulaması yapılacak bölgede enfeksiyon tespit edilmişse botoks yapılmamalıdır.

Botoks ve Mikrobotoks uygulamaları hakkında fiyat sormak ve detaylı bilgiye ulaşmak için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

goz-alti-mezoterapisi
Göz Altı Mezoterapisi

Göz altı şikayetlerinde Göz altı Mezoterapisi, Somon DNA, PRP ve Lazer uygulamaları ö…

Devamını Oku
cilt-sivilce-leke-akne-skari
Cilt Sivilce Leke Akne Skarı

Hafif seyreden bir çok sivilce her hangi bir şey yapmamıza gerek kalmadan kendiliğind…

Devamını Oku
kolojen-asisi-yeni-nesil-dermapen-ile-cilt-genclestirme
Kolajen Aşısı (Yeni Nesil) Dermapen İle Cilt Gençleştirme

Kolajen Aşısı; derideki elastikiyet ve parlaklığın yeniden sağlanması ve kırışıklıkla…

Devamını Oku

Yasal Uyarı

Bu sitedeki tüm yazılar ve resimler konu hakkında diğer kaynaklardan ibarettir. Web sitemiz 29 Temmuz 2023 Cumartesi günü Resmî Gazete Sayı : 32263 numarası ile yayınlanan Sağlık Hizmetlerinde Tanıtım ve Bilgilendirme Faaliyetleri Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak ziyaretçilerini aydınlatmak amacıyla yapılan işlemler ile ilgili ön bilgiler yayınlanmaktadır. Bu site kişileri bilgilendirmek, amacıyla hazırlanmış olup, sağlık hizmeti vermemektedir. sitedeki bilgiler hiç bir şekilde hastalıkların tanı veya tedavisinde kullanılmamalıdır. Site içeriğinin bu şekilde tanı ve tedavi amacıyla kullanımından doğacak tüm sorumluluk ziyaretçiye, kullanıcıya aittir. Bu siteyi ziyaret eden kişiler bu uyarıları kabul etmiş sayılır. Tıp bilgileri, kullanılan tanı ve tedavi gereçleri hızla değişmektedir. Bir bilgi, yöntem veya gereç çok kısa sürede terk edilebilir. Ayrıca tıpta aynı sonucu almaya yönelik olan, farklı teknik ve bilgiler, değişik uygulamalar olabilir. Tanı ve tedavide doktorun kişisel deneyimi, yetenekleri belirleyici bir faktördür. Aynı konu hakkında farklı görüşler olması mümkündür. Sitedeki bilgiler her gün güncelleştirilemediğinden her bilginin ziyaretçi tarafından doktoruna danışılarak kontrol edilmesi gereklidir.