Dolgu Uygulamaları İzmir

Dolgu Uygulamaları İzmir

Yolda rastladığınız eski bir dostunuzun ne kadar genç göründüğümüzü söylemesi hangimizin hoşuna gitmez. Bu tabii ki moral verici olduğu kadar bizi mutlu da eder. Zaman bu dünyada sağlık ile birlikte sahip olduğumuz en değerli şey. Hepimizin tek dileği sağlıklı yaşlanmak.

Genetik mirasımıza bağlı olarak bazılarımız uzun yıllar herhangi bir işleme ihtiyaç duymadan yıllara direnirken bir kısmımızın cildinde sarklamal ve kırışıklıklar oluşmakta. Hızla geçen yılların bedenimizde bıraktığı bu normal izleri azaltmak ise günümüz tıbbında çoğu kereler mümkün.

Erken yaşlanmayı önlemek ve zamanı geri almak için cilt gençleştirme tedavileri uygulanmaktadır.

Sağlık bakanlığımızca yetkilendirilen kuruluşlarda şu uygulamalar yapılmaktadır.

Bu konuda en çok merak edilen sorulardan biride dolgunun botokstan farkıdır. Botolinum toksini hareketli kırışıklıkların azaltılmasında kullanılırken dermal dolgular harekete bağlı olmayan sabit kırışıklıklar ve yüz şekillendirme amacı ile kullanılır.

yuz-bolgesine-dolgu-uygulamasi

dolgu-uygulamasi

 

Bilimsel ilkelere bağlı ve etik kurallar çerçevesinde şu dolgu uygulamaları yapılmaktadır.

Dolgu Uygulamaları:

  • Alın Bölgesi Dolgu Uygulamaları
  • Boyun Bölgesi Dolgu Uygulamaları
  • Yanak ve Elmacık Bölgesi Dolgu Uygulamaları
  • Göz Altı Işık Dolgusu
  • Jawline Çene Hattı Dolgusu
  • Burun Dolgusu
  • Çene Dolgusu
  • Dudak Dolgusu

İnsanlar, zamana meydana okumak, daha genç ve diri bir cilde sahip olmak için bazı yöntemlerden yararlanarak kendilerini daha güvenli ve iyi hissetmek isterler. Yaşın ilerlemesine bağlı olarak ve çeşitli dış etkenler yüzünden yüz bölgesinde meydana gelen çatlamalar, kırışıklıklar, sarkmalar kadınların kendini kötü hissetmesine hatta çoğu zaman psikolojik sebeplere neden olur.

Günümüzde birçok yöntem sayesinde kadınlar ve erkekler yüz bölgesinde uygulanan çoğu yöntemle dolgu uygulaması, yüz germe ya da estetik operasyonlar geçirerek ciltlerinde oluşan bu deformasyonu gidermeye çalışır. Her bölge için ayrı ayrı yöntemlerin uygulanabildiği çözümler vardır.

Cilt üzerinde oluşan bazı kontur bozuklukları, kırışıklıklar, sarkmalar dolgu maddeleriyle giderilmekte ya da bazı estetik operasyonlar sayesinde bu problemler çözülmektedir.

Uygulanan yüz dolgu işlemleri kişilerde oluşan kırışıklıkları, çatlamaları, çukurlaşmaları ve mimikler yüzünden göz ve dudak çevresinde oluşan çizgiler yok edilebilmektedir.

Dolgu işlemlerinde özellikle hyalüronik asit bazlı enjeksiyonlar kullanılır. Bu madde zaten cildin kendi yapısında olan bir maddedir. Ancak zamanla hem yaşın ilerlemesi durumu ve cilt üzerinde oluşan çeşitli deformasyonlar bu maddenin zamanla azalmasına yol açar. Bu maddenin azalması cildin elastiki yapısını azaltır. Bu durum ise yüzde kırışıklıklara ve çukurlaşmalara neden olur. Bu durumda cilt yüzeyinde oluşan bu kırışıklıklar kişinin daha yaşlı ve yorgun bir görünüm kazanmasına sebep olur.

Kimler dolgu işlemi yaptırabilir?

Dolgu işlemi, yüzünde kırışıklık ve sarkma yaşayanlar ayrıca yüzünde çeşitli sebeplerle yara izi oluşanlar (çok derin olmadığı sürece) dolgu işlemi yaptırabilirler.

Uygulama nasıl yapılır?

Yüz dolgu işlemi oldukça basit bir işlemdir. Uygulama yapılmadan önce uygulamayı yapacak kişi yüz bölgesini analiz eder. Doldurulacak yerler belirlendikten sonra anestezik krem ile uyuşturulan bölgeye özel ince iğneler sayesinde dolgu maddesi enjekte edilir.

Uygulama arkasından hafif derecede şişlik oluşabilir. Ancak bu şişlik zamanla kendiliğinden yok olur.

Dudak Dolgusu

Kadınların estetik olarak en çok dikkat ettikleri bölgelerden birisi dudaklardır. Özellikle ince yapılı dudaklara sahip kadınlar, dudaklarının biraz daha dolgun biraz daha hacimli durması için dolgu uygulamalarından yararlanırlar.

Dolgu uygulamaları özellikle günlük hayata dönüş çabuk olduğu için tercih edilmeye başlandı. Narkoz almak istemeyen, ameliyat düşüncesinden çekinen insanlar dolgu maddeleriyle yapılan uygulamaları daha sık düşünmeye başlamışlardır. Çok kısa süreler içinde gerçekleştirilen uygulamalar sayesinde dudak dolgusu son zamanlarda oldukça popüler olmaya başlamıştır.

Dudak dolgusu, dudak çevresinde çeşitli düzeltmelerin yapılması ve dudak konturu uygulayarak dudaklara dolgunluk verilmesi işlemidir.

Kaç çeşit dudak dolgusu vardır?

Kalıcı, yarı kalıcı ve geçici dolgu olmak üzere üç çeşit dudak dolgusu vardır. Lokal anestezi kremi ile uygulama yapılacak bölge uyuşturulur ve krem enjekte işlemi yapılmadan önce temizlenerek uygulama öyle yapılır.

Dudak dolgusunda hangi işlemler yapılır?

  • Dudak dolgunlaştırma
  • Dudak çizgilerini yok etme
  • Dudak çevresinde oluşan kırışıklıkları yok etme
  • Dudaklar arası simetri ve asimetriyi düzeltme
  • Dudak şeklini destekleme

Dudak dolgusu uygulaması ne kadar sürer?

Lokal anestezi ile yapılan dudak dolgusu yaklaşık yarım saat süren bir uygulamadır. Dolgu maddesi olarak hyalüronik asit kullanılır. Tek seferde uygulanır. Uygulama sonrasında yan etki olarak kızarıklık ve ödem görülebilir. Bunlar geçici yan etkilerdir ve iki üç içinde yok olur. Yan etkiler geçtikten sonra rötuş uygulaması yapılır.

Dudak Dolgusu Doğal görünüm ne zaman belirginleşir?

Dudak dolgusu, uygulamanın ardından etkisini göstermeye başlar ancak dudakların doğal görünümünü kazanması için yaklaşık bir hafta geçmesi gerekir. Dudak dolgusunda doğal görünümün ne zaman olacağı uygulamayı yapan doktorun tecrübesine de bağlıdır. Hangi bölgeye ne kadar doz dolgu maddesi uygulanacağı, hangi dolgu maddesinin kullanılacağı bu konuda çok önemlidir.

Dudak silikonu ve dudak dolgusu arasındaki farklar nelerdir?

  • Dudak dolgusunda cerrahi uygulanmaz. Enjeksiyon uygulaması ile yapılır.
  • Dudak silikonu sadece küçük dudakları büyütmeye yarar.
  • Dudak dolgusu ile orantısız dudaklar düzeltilebilir.
  • Dudak dolgusu kalıcı olmadığı için herhangi bir alerjik reaksiyon görülmez.
  • Dudak silikonlarında alerjik etkiler görülebilir.
  • Dudak silikonu kesi açılarak uygulanır. İstenildiği zaman çıkarılma lüksü vardır.

Yüz bölgesinin en çok göze çarpan bir başka organı ise burundur. Burun yapısının yüz şekli ile orantılı olması estetik görünüm açısından oldukça önem kazanır.

Burun dolgusu, estetik cerrahlar tarafından uygulaması yapılan, ameliyatsız yüz gençleştirme ve ameliyatsız yüz estetiği uygulamalarının bir parçasıdır. Yüz dolgusu uygulamalarında geçerli tüm her şey burun dolgusu uygulamasında da geçerliliğini korur.

Burun dolgusu uygulaması ne kadar sürer?

Lokal anestezi ile yapılan burun dolgusu yaklaşık 10-15 dakika süren bir uygulamadır. Günlük hayata dönüş uygulamanın hemen ardından olabilir. Burun dolgusu yapılırken vücudun kendisinde bulunan hyalüronik asit kullanılır.

Burun dolgusu ile yapılabilenler nelerdir?

Burun dolgusu sadece estetik açıdan insanların görüntüsü değiştirmeye yaramaz. Burun dolgusu ile burun eğrilikleri giderilir ya da hafifletilebilir. Burun sırtı düzleştirilir. Burun alın ilişkisi düzeltilebilir. Burun ucu kaldırılabilir. Burun dudak belirginleştirilir. Burun asimetrileri düzeltilir.

Burun dolgusu uygulaması ne kadar sürer?

Burun dolgusu uygulaması 10-15 dakika arasında yapılan bir uygulamadır. Kalıcılık süresi dolgu miktarına ve kişinin fiziksel özelliklerine bağlı olarak 6-18 ay arasında değişir. Eğer kalıcı bir etki isteniyorsa burun estetiği ameliyatı ile kalıcı hale getirilebilir.

Yan etkileri nelerdir?

Bu tür uygulamalar plastik ve estetik cerrahlar tarafından yapılmalıdır. Konu hakkında deneyimi ve uzmanlığı olmayan kişiler tarafından yapılırsa istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Ancak yan etki olarak çoğu uygulamada olduğu gibi hafif alerjik reaksiyon, enfeksiyon, kanama gibi durumlar görülebilir. Bu etkiler geçici yan etkilerdir.

Burun dolgusu kimlere yapılmamalıdır?

Bu tür operasyonlarda şu unutulmamalıdır. Her şey dört dörtlük olacak diye bir durum söz konusu değildir. Yapılacak uygulamada kişinin beklentileri normal ölçülerde olmalıdır. Beklentileri gerçekçi olmayan kişilere burun dolgusu yapılmamalıdır.

Kalıcı burun dolgusu yapılabilir mi?

Kalıcı ya da çok uzun süre erimeyen dolgu maddesi kullanmak tehlikelidir. Burun dolgusunda eriyebilen ürünlerin kullanılması önemlidir. Bu yüzden hyalüronik asit kullanılabilir. Ya da piyasada FDA onaylı ürünler kullanılarak kişinin sorun yaşaması önlenir. En uygun kalıcılık süresi 18 ay olandır. Bu sürenin üzerinde olan ürünlere çok itibar edilmemelidir.

 

Yüz estetiğinde en önemli konulardan biri de yanak ve buna bağlı olarak elmacık kemiği üzerinde yapılan uygulamalardır. Bu uygulamalarda yanak ve elmacık kemiği belirginleştirilmekte aynı zamanda küçültme işlemi yapılabilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta elmacık kemiği üzerinde işlem yapılırken hacmi artıracak dolgu maddesinin uygun dozda verilmesidir.

Elmacık kemikleri ve yanaklar genç yaşlarda diri ve canlı gözükürler. Çünkü cilt için gerekli olan tüm maddeler hala ciltte bulunurlar. Ancak zamanla yaşın ilerlemesi ve yerçekimi kanunları hatta bazı dış etkenler cildin yavaş yavaş sarkmasına ve cilt üzerinde kırışıklıklara sebep olur. Bu durum ise kadınlarda birçok probleme hatta psikolojik problemlere neden olabilir.

Yanak dolgusu nasıl uygulanır?

Diğer bir adı PRP yöntemi olan yanak dolgusunda kişinin kendi yağ dokusundan hazırlanarak uygulama yapılır. Yağlanmış bölgeden fazlalık olan yağlar alınır ve üzerinde gerekli işlemler yapıldıktan sonra doku kaybı yaşanan bölgelere enjekte edilir. İnce kanüller kullanılarak yağlar alınır ve yanaklara dolgunluk kazandırılmak üzere enjeksiyon işlemi uygulanır. Bu şekilde kişinin yanaklarına dolgunluk getirilmiş olur hem de canlı ve diri bir görünüm kazandırılmış olur.

Yanak dolgusu hangi durumlarda yapılır?

Zamanla yaşa bağlı olarak meydana gelen yüz bölgesinde sarkmalar, kırışıklıklar, çukurlaşma ve çökmeler dolgu maddeleriyle iyileştirilebilmektedir. Gerek dış etkenler olsun gerek yaşın ilerlemesine bağlı olsun yüz bölgesinde meydana gelen çukurlaşma ve çökmeler, sarkmalar için ameliyatsız dolgu uygulamaları ile istediğiniz dolgunluğu sağlayabilirsiniz. Bunun yanında yanak alt kısmında zıt bir eğrilik ya da çöküklük durumunda da dolgu maddeleriyle bu çöküklüğü, çukurlaşmalara müdahale edilerek istenilen konuma getirilebilir.

Yanak dolgusu uygulanırken dikkat edilmesi gerekenler

Aslında yanak dolgusu uygulanırken komple yüz olarak düşünülmelidir. Yanak dolgusu uygulanırken gözaltı da düşünülmeli ve gözaltı ve yanak kısmının birbiriyle olan uyumu göz önünde bulundurulmalıdır. Bunun yanında sadece gözaltı dışında burun bölgesi de dikkate alınmalı ve burun köşesi ile dudak köşesine inen kısım da dolgu maddesi uygulaması yapılarak tüm yüz komple olarak düşünülerek birbiriyle uyumlu hale getirilmelidir.

Yanak dolgusu uygulaması ne kadar sürer?

Dolgu yapılacak bölgeye anestezik krem sürülerek yaklaşık 15-20 dakika beklenir ve sonrasında dolgu işlemi uygulanır. Yapılan yanak dolgusu uygulaması ortalama 15 ile 30 dakika arasında gerçekleşir. Uygulama sonrası hafif şekilde kızarık ve morluklar oluşabilir. Bu yan etkiler daha sonra yok olur.

Birçok kişinin en büyük sorunlarından biri gözaltı çöküklüğüdür. Yorgunluk, uykusuzluk, düzensiz hayat, alkol ve sigara tüketimi gözaltının çökmesine, kişinin daha yorgun görünmesine yol açar. Gözaltı şişlik ve morlukları artık gözaltı ışık dolgusu sayesinde tedavi edilebilmektedir.

Gözaltı ışık dolgusu

Gözaltı ışık dolgusu avantajları nelerdir?

Gözaltı şişlik ve morluklar giderilmekte, cilt yeniden yapılandırılmaktadır. Yaşlanma dolayısıyla meydana gelen gözaltı sorunlarına en etkili çözümlerdendir.

Kimler gözaltı ışık dolgusu yaptırabilir?

Yaş ilerlemeye başladığı zaman yüzün kemik yapısı incelmeye başlar. Bu durum ise gözaltında boşluklara ve gölgelenmelere yol açar. Bu gölgelenme ve boşlukları yaşayan kişilerde gözaltı ışık dolgusu yapılarak, gözaltı halkalanmaları, gözaltı morlukları, gözaltında oluşan çukurlaşmalar giderilir.

Gözaltı ışık dolgusunun yan etkileri nelerdir?

Yapılan araştırmalarda gözaltı ışık dolgusunun yan etkileri olarak kızarıklık ve morarma görüldüğü anlaşılmıştır. Ancak bu yan etkiler en fazla 72 saat içinde kaybolmaktadır.

Gözaltı ışık dolgusunda etki ne zaman görülmeye başlar?

Gözaltı ışık dolgusunun etkisi uygulamanın hemen arkasından görülmeye başlar. Yaklaşık 1 hafta içinde ise tam oturmuş hali ile istenilen görüntüye ulaşılır.

Gözaltı ışık dolgusu kalıcılığı ne kadar sürer?

Hyalüronik asit kullanılarak yapılan gözaltı ışık dolgusunda kalıcılık süresi 1-2 yıldır. Göz çevresinde ortaya çıkan kazayağı çizgileri, göz kapaklarının çok aktif olması sebebiyle oldukça hareketli bir bölgedir. Işık dolgusunun bu bölgede kalıcılık süresi ortalama 6-7 ayı bulmaktadır. Bunun yanında göz çevresi, gözaltı torbalanmaları ve göz kapağında kullanılan hyalüronik asit bu bölgelerin çok aktif olmaması sebebiyle 2 yıl gibi bir süre rahatlıkla kullanılabilir.

Gözaltı ışık dolgusu uygulaması nasıl yapılır?

Gözaltı ışık dolgusu, çok ince iğne ucuna sahip enjeksiyonlar sayesinde uygulanan bir yöntemdir. Uygulamaya başlamadan önce göz çevresi tetkikleri ve analizleri yapılarak hastanın ten rengi, problemin ne düzeyde olduğu belirlenir. Buna göre tedavinin dozu ayarlanarak uygulama başlar. Hastaya lokal anestezi uygulandıktan sonra göz çevresi tonik yardımı ile temizlenir. Belirlenen bölgelere doktorun belirlediği dozlarda küçük dokunuşlarla dolgu maddesi enjekte edilmeye başlanır. Tüm bu işlem bittikten sonra göz çevresi yine bir tonik yardımı ile temizlenir.

 

Ameliyatsız herhangi bir kesi yapılmadan zahmetsizce gerçekleştirilen dolgu uygulaması sonunda kişi günlük hayatına kolay bir şekilde dönüş yapabilmektedir.

Botoks uygulamaları için inceleyebilirsiniz.

Dolgu uygulamaları hakkında fiyat sormak ve detaylı bilgiye ulaşmak için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

paris-isiltisi-pink-glow
Paris Işıltısı Pink Glow

Yaşlanma izlerini azaltmak ve yüze canlılık kazandırmak için uygulanan bir enjeksiyon…

Devamını Oku
goz-alti-isik-dolgusu
Göz Altı Işık Dolgusu

Göz altı morlukları günlük yaşamda birçok kişide görülmekte olup kişinin olduğundan d…

Devamını Oku
koltuk-alti-terleme
Koltuk Altı Terleme

Bazı kişilerde efor ve strese bağlı olarak genel yada bölgesel aşırı terlemeler olmak…

Devamını Oku

Yasal Uyarı

Bu sitedeki tüm yazılar ve resimler konu hakkında diğer kaynaklardan ibarettir. Web sitemiz 29 Temmuz 2023 Cumartesi günü Resmî Gazete Sayı : 32263 numarası ile yayınlanan Sağlık Hizmetlerinde Tanıtım ve Bilgilendirme Faaliyetleri Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak ziyaretçilerini aydınlatmak amacıyla yapılan işlemler ile ilgili ön bilgiler yayınlanmaktadır. Bu site kişileri bilgilendirmek, amacıyla hazırlanmış olup, sağlık hizmeti vermemektedir. sitedeki bilgiler hiç bir şekilde hastalıkların tanı veya tedavisinde kullanılmamalıdır. Site içeriğinin bu şekilde tanı ve tedavi amacıyla kullanımından doğacak tüm sorumluluk ziyaretçiye, kullanıcıya aittir. Bu siteyi ziyaret eden kişiler bu uyarıları kabul etmiş sayılır. Tıp bilgileri, kullanılan tanı ve tedavi gereçleri hızla değişmektedir. Bir bilgi, yöntem veya gereç çok kısa sürede terk edilebilir. Ayrıca tıpta aynı sonucu almaya yönelik olan, farklı teknik ve bilgiler, değişik uygulamalar olabilir. Tanı ve tedavide doktorun kişisel deneyimi, yetenekleri belirleyici bir faktördür. Aynı konu hakkında farklı görüşler olması mümkündür. Sitedeki bilgiler her gün güncelleştirilemediğinden her bilginin ziyaretçi tarafından doktoruna danışılarak kontrol edilmesi gereklidir.