Q Switched Nd Yag lazer sistemleri ile dövme ve derin pigmente lezyonların ortadan kaldırılması için kullanılan sistemleridir. Bu sistemde bulunan dört farklı dalga boyu sayesinde, renkli dövmelere de uygulama yapılmaktadır.
Pigmente lezyonlar, pigmentin derinliğine göre epidermal yada dermal olarak ayrılmaktadır. Epidermal lezyonlar (çiller, cafe-au-lait lekeleri, güneş lekeleri vb.), özellikle melanin tarafından emilen ve bundan dolayı temel olarak yüzeysel cilt seviyelerine etki eden 532 nm dalgaboyu kullanılarak tedavi edilir. Ota's Nevus ya da Mongolic lekeler gibi dermal lezyonlar daha derinlerde bulunmaktadır ve bunların tedavisi için cildin daha derinlerine etki edebilecek bir dalgaboyu olan 1064 nm dalgaboyu kullanılmaktadır.
Dövmelerin çıkarılması yanısıra Q-Switched ile karbon peeling yapılabilmektedir.
Q-Switched Nd Yag Lazerin Kullanım Alanları
- Her renk ve büyüklükteki dövmelerin tedavisi
- Dermal ve epidermal leke tedavisi (güneş lekeleri,hamilelik lekeleri, melasma)
- Vücut lekelerinin tedavisi
- Çil tedavisi
- Geniş koyu renkli benlerin giderilmesi (ota nevus, Ito nevus, mongol lekeleri)
- Lazer toning, lazerle cilt gençleştirme , lazerle kırışıklık tedavisi
- Karbon peeling
- Aktif sivilce ve aknelerin tedavisi
Q Switch Lazer ile Dövme silme hakkında fiyat sormak ve detaylı bilgiye ulaşmak için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.